Välkommen till

Compassion Lifestyle

The Road to a Safe Brain

Christina Andersson is a licensed psychologist, yoga teacher. She is doing her research on Compassion as a new stress management method at Karolinska Institutet. She co-authored the first Swedish course book on Compassion-focused Therapy and conducted the first study on Compassion Training on Relatives to Cancer Patients 2012 at Karolinska Institutet.

Christina is also affiliated with the Stockholm School of Economics and runs an ongoing research project called Compassion at Work, focusing on studying compassion in organizations through compassion training for employees and its impact on culture. She is one of the founders of the Research Center Center for Social Sustainability (CSS) at Karolinska Institutet and is in the Board of the Ekskäret Foundation.

Christina is seeing clients in Compassion-focused therapy and has continuous supervision by the founder of CFT Professor Paul Gilbert.

Read more about Christina

Senaste Nyheterna


Wellness in VR

För er som är intresserad att köpa in detta till ert företag eller verksamhet så finns mer information på detta länk: 

https://shop.xelevate.se/

Där kan ni hyra headset och Wellness programmet i tex 1 år. Det har fått så bra recensioner hittills vilket känns superkul! 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=47&v=A-gyCEX-iBI&feature=emb_title


Hemma hos reportage hos mig

Här är några bilder från mitt hem i Övik. Hoppas ni gillar dem. Uppe i norrland känner jag att jag kan tänka och skriva texter och är nära naturen stor del av min tid.  Observerar vädret och tittar mot horisonten och himlen varje dag. 

VR in wellness

I somras 2020 spelade vi in övningar i Compassion, förundran och tacksamhet samt guidad meditation som man kan göra i virtual reality format. Dvs det känns som ni är på platsen. Vi var på sveriges högsta ö och spelade in med magiskt ljus i juni och besökte även skärgården och Skule i Höga kusten. 

För er som är intresserade av att använda detta och köpa in till företag så kan ni maila mig eller kontakta Katarina på Warpin. 

Det känns så spännande och häftigt att prova ny teknik, för förut var digital terapi och sjukvård nytt men börjar bli en vana och VR är det som man tror kommer bli något som också utgör en stor del av sjukvården. Mycket används redan men det har inte spridit sig så långt ännu. Men nu så kanske :-)  Jag är så stolt över det samarbete jag har med Warpin. 

Erbjudande appen Compassion mindset training 50kr

Vi har pga de tider som är med Coronaeffekten valt att erbjuda Compassion mindset appen för 50 kr.  Appen innehåller ett helt program med övningar som du kan använda dig av under 6 veckor eller 3 månader om du följer upplägget i appen. Vi har forskat på denna app och fått positiva resultat på att den stärker den psykiska hälsan. Så se det som att borta tänderna, gör en övning varje dag under kommande månaderna så stärker du din psykologiska skyddsutrustning och står stadigt i en orolig tid och utvecklar positiva sinnestillstånd. 


(moms tillkommer på app) och inräknad på Google play

Compassion mindset yoga online/live 6 träffar

Det här programmet innehåller yoga och compassion meditationer ihop med att vi har korta teori inslag där vi reflekterar tillsammans över zoom. Vi har flyttat den kurs vi håller fysisk till online för er som bor på andra platser än Örnsköldsvik och vill prova programmet och kunna göra yinyoga och restorative yoga hemma hos dig själv. Inför varje träff får du en länk till zoom. 

Varje träff är 2 timmar. En träff varje vecka under 6 veckor.

Kostnad för programmet är 2100 kr (350kr/träff )

Start: tisdag 28 april  

Tid: 18.30-20.30 (avslutar med yin/restorative yoga)

Anmälan genom att skicka ett mail till mig

Compassion Yoga event UMEÅ 2020


Kropp & Själ: Förändra tankar

Försöker du förstå och tolka tankarna, jobbar du för att kontrollera dem eller låter du dem bara fladdra förbi medan du koncentrerar dig på annat? Hör om olika terapeutiska metoder för att förhålla sig till tankar. Lyssna på programmet här

Om Compassion & Självmedkänsla i Västerbotten Kuriren

Från artikeln:

"Det är en fantastisk metod för att läka en själ, skapa hälsa, sova bättre och för att bli lycklig. Det är också så att om vi tar hand om oss själva så spiller det över på andra och annat, vi blir snällare och mer toleranta mot vår omgivning och vi bryr oss också mer om klimatet, berättar hon".

https://www.vk.se/?p=2732358

Föreläsning vid Öviks företagardag 2018


CSS 5 års jubileum

Här fångas jag och Jonas (han forskar i compassion på handels) i en paus på vårt firande i Aula Medica. Det var inspirerande att höra på alla föreläsare som berörde ämnen som betydelse av kultur och skog för välmående utifrån den senaste forskningsrönen. Tack alla ni som kom fram till mig och pratade om compassion på olika sätt. Tack också alla ni som kom och har följt oss i dessa år och ni som läser detta nu så är ni välkommen att komma på de event CSS har.

Manual för mental träning i compassion


Ultimata P1 lyssnaren

Här finns länken för att lyssna till intervjun. https://t.sr.se/2KU9eL1


Ultimata P1 lyssnaren fick välja den bok som förändrat livet och valde Compassioneffekten - så jag åkte till Sveriges radio för intervju. Att få höra en läsare uttrycka att boken varit till hjälp är det finaste som finns. 

Compassion YinYoga

Höga kusten yogafestival var helt magiskt att få vara en del av. I september höll jag ett Yinyoga pass med självmedkänsla fokus. Madeleine och Ulrika som ordnat festivalen i hjärtat av Höga Kusten hade ordnat så fint. Det var superfin stämning, god mat och ett lugn som spreds sig och en känsla av närvaro och samhörighet.

Den 3:e februari är det ett till event så håll utkik för då ska jag också hålla en self-compassion yinyoga pass. 

Om Compassion

Välmående är en färdighet


Compassionfokuserad terapi (CFT) är en terapiform där man strävar efter att bygga upp en inre trygghet som behövs för att kunna möta svårigheter i sitt liv sådant som skapar rädslor. Via ett förhållningssätt av medkänsla och självmedkänsla skapas förutsättningar för långsiktiga förändringar som är hjälpsamma för individen. Metoden innebär att man tränar upp ett varmt och omhändertagande förhållningssätt till sig själv och andra, en styrka för att kunna tolerera obehag, en förståelse för sina svårigheter och motivation till välmående.

CFT har en vetenskaplig bevisad god effekt på psykisk ohälsa såsom ångest och depression samt andra psykiatriska diagnoser. Compassionträning lämpar sig väl för personer med låg självkänsla, höga prestationskrav, mycket självkritisk och stressrelaterade symtom samt om man har svårt att känna sig nöjd med sig själv och saknar en inre tillit. Compassionträning passar egentligen alla för precis som fysisk träning kan vi också träna oss psykologisk för att öka vårt välmående.

Kurser och utbildningar

kurser och utbildningar

Föreläsningar

Läs och lyssnaUppdragsgivare

uppdragsgivare 1 - uppdragsgivare 2 - uppdragsgivare 3

Böcker & Självhjälp

Läs och lyssna

Podcasts

Där jag medverkat

Forskning

Forskning Compassion

Compassion och hjärnforskning vid Economic Forum i Davos

Can training our brains help make the world a better place? Tania Singer from the Max Planck Institute for Human Cognitive and Brain Sciences thinks it can. She’s a social neuroscientist and psychologist who says the brain’s plasticity means it can be tra

Mechanisms of Change in the Relationship Inwood_et_al-2018-Applied_Psychology%3A_Health_and_Well-Being.pdf

Self-compassion has been characterised in the literature as the non-judgmental acceptance of one’s own suffering, whilst also directing kindness towards one-self (Gilbert, 2014; Neff, 2003a, 2003b). Neff’s (2003a) early conceptualisation

Professor Paul Gilbert video om hur Compassion kan vara en hjälp i denna tid av Corona

Synts i media


Intervju med mig i Nordeas Fair tidning

NORDEAS NYA TIDNINGSSATSNING Radar intervju med mig kring Compassion som det nya inom psykologi och hälsa

Tidningen 7 reportage

Hemma hos reportage här hos mig på Strömsön. Här skriver jag mina böcker och brukar fundera på saker nere vid vattnet.

Fair – Nordeas nya tidningssatsning

SvD - Sveriges nyheter

Vår ombordtidning Kupé – SJ

SvD | Sveriges kvalitetssajt för nyheter

Nyhetstidningen Dagen

DN

Inbjudan

Hemma hos reportage

Kontakt

Kontakt info Vill du boka mig?